Glasögonorm

Håll med mig, visst är det dags för Anders att skaffa nya glajjor?? Jag menar visst är det både påhittigt och lite udda att spjäla glasögonen med ett gem, men det vore nog bättre att köpa ett par som håller ihop utan tejp..... hehe.


Ego

Så här kul kan man ha med en kamera i baksätet på bilen.....






Filmtime

Nu har jag försökt få in ett filmklipp i typ en timme, men det vill inte fungera. Så därför får ni klicka HÄR om ni vill se Alfred och hans fina present som han fick av kusin Robin.


Sjuka....igen

Jahapp, vi har varit sjuka i helgen. Igen känns det som. Fick magsjuka alla tre, det är först nu idag som det börjar gå över. Tyvärr kunde vi inte gå på det planerade födelsedagsfirandet som vi hade tänkt, men Anders åkte iaf förbi med presenten. Grattis Madde!

Anders syster kom förbi med en present till Alfred, som var tänkt att han skulle fått när han fyllde år. Jättefin! Jag lovade att ta lite bilder och lägga ut, så här nedan är dom. Ska försöka mig på att lägga ut ett litet filmklipp också, får se om det funkar.

        

Tvära kast

Snacka om att planerna kan ändras snabbt när man har småbarn.... skulle ha jobbat idag men Alfred kräktes inatt så det blev inte så. Han mådde hur bra som helst igår kväll, men inatt så kräks han ner oss och hela sängen helt utan förvarning. Så det blev storstädning och duschning mitt i natten och sen lite tjafs mellan mig och Anders om vem som skulle stanna hemma. Tyvärr så förlorade jag den kampen, och fick ringa jobbet kl 2 på natten och meddela att jag inte kunde komma kl 7 som planerat. Kändes riktigt ruttet, särskilt med tanke på att jag själv var inringd för att någon var sjuk och sen så vet jag hur sjukt mycket det är där på morgonen..... ringde chefen sen på morgonen och hörde hur det hade löst sig. De fick tydligen klara sig på två sköterskor och så fick de säga nej till att ta in fler patienter den morgonen. Usch, kändes inte okej men vad gör man inte. Jag har liksom dubbla lojaliteter nu för tiden, både jobbet och sonen. Jag har alltid varit den där "präktiga" typen som alltid sätter jobbet först och jag sjukskriver mig inte om jag inte är döende eller nåt. Men Alfred kommer ju självklart först nu, men jag har inte riktigt fått min hjärna att ställa om sig än. Fast nästa gång Alfred är sjuk får Anders vara hemma, rätt ska vara rätt. Och jämställt banne mig :P

Dagen blev bra ändå, vi tog en promenad i solen och hade det riktigt mysigt. Dagis ringde på förmiddagen och sa att 5 barn hade spytt den natten,.,,, så det var ju uppenbarligen nåt som gick. Men en snabbacill i så fall, Alfred var ju hur pigg som helst hela dagen. Dagis ville iaf få bukt med det här ordentligt och bad mig hämta hem alla Alfreds kläder och på söndag ska vi dit för att hjälpa till med att hygiensanera hela dagis.

God kväll!

Förlåt bror :)

Jag är inte så avundsjuk på Henrik längre.... pratade med mamma imorse som berättade att Henrik ligger nerbäddad med halsont och feber. I Barcelona, när det är soligt och varmt och han kan inte vara med och träna. Mamma och pappa är också sjuka, jag antar nästan att det är jag och Alfred som smittade hela familjen när vi var där i helgen... Förlåt söta bror :)

Det är rätt skönt väder idag, börjar ana vårens ankomst. Har suttit ute på trappen och druckit kaffe och läst en bok, mycket nice. Måste förresten tipsa om den boken jag läser nu, lånade den häromdagen av min yngste bror. Den är skriven av Markus Lutteman och heter El Choko. Det är en sann historia som handlar om svensken Jonas Andersson och hur han hamnar i ett bolivianskt fängelse efter att ha försökt smuggla kokain till Sverige. Superbra! Det är intressant att läsa om hur han klarade sig i de hemska förhållanden som rådde där inne, och samtidigt är det lite kärlek med för han träffar en kvinna och skaffar barn trots att han är inlåst. Och så inser man hur bra fångar här i Sverige har det i jämförelse....

Omslagsbild: El Choco : svensken i Bolivias mest ökända fängelse av Markus Lutteman

Ikväll ska jag på modevisning i Norrtälje konsthall med mamma och Henriks flickvän Emelie. Har ingen aning om vad för slags modevisning det är eller vad det handlar om, men det ska bli skoj. Imorgon blir det upp tidigt för då ska jag jobba. Vi börjar iof bli vana att gå upp tidigt här hemma för Alfred har lagt till sig med ovanan att vakna kl 5 varenda jäkla morgon. Har vi tur ligger han och drar sig till kl.5.30.......... Och han vaknar på gott humör, jollrar och snackar och ska pussa på oss och prata med oss. Han är bedårande söt egentligen men den tiden på morgonen är man inte särskilt söt själv.......... :)

Våfflor och Barcelona

Imorgon är det våffeldagen :) Funderar på att fira det ordentlig med en massa krispiga våfflor, serverade med hjortronsylt och grädde. Mums!

Min bror är i Barcelona just nu, han flög dit igår morse. De har tydligen 22 grader varmt och strålande sol. Jag vill också! Men det är väl inte direkt en renodlad nöjesresa han är på, har åkt dit tillsammans med sitt nya fotbollslag för ett träningsläger. Men ändå rätt sjyst, när jag själv spelade så var våra läger typ förlagda till nån gammal leråker utanför Rimbo eller så haha.

Nu ska jag plantera om en stackars pelargon som förtjänar ett bättre öde än att stå och hänga i en kruka utan knappt en gnutta jord.

Narcissus

Jag är nog inte den enda som VERKLIGEN LÄNGTAR EFTER VÅR NU! Vi var till Uppsala idag och jag smet in på Plantagen och köpte blomjord och påskliljor. Så nu står de här i vardagsrummet och väntar på att få slå ut. Och jag väntar också. För när de gör det då jäklar är det vår, åtminstone här inne.....

Har storstädat idag. Skickade iväg sambo och son så att jag fick vara ifred, det blir bäst då :) Dammsög och skurade golv, städade toaletter och vek tvätt.......... tråååkigt men bra blev det. Dock bara i sisådär fem minuter för sen kom Alfred hem och han har inte riktigt lärt sig det där med att plocka undan efter sig eller att undvika att kasta kex  och spagetti överallt. Förresten inte hans pappa heller, det första han gjorde var att köra in Alfreds leriga vagn i hallen samtidigt som han släppte in katten som verkade ha tre ton lera under tassarna. Så det var bara att sucka teatraliskt och ta fram svabben igen :) Men men, det var fint en stund som Anders så känsligt uttryckte det hehe.

Helgen har för en gångs skull känts väldigt lång. Har varit gräsänka fredag och lördag, Anders var iväg på kurs i Sala. Jag hade ingen lust att stanna hemma så jag och Alfred packade ett par väskor och hyste in oss hos mamma o pappa. Det var mycket mysigt, kändes nästan som förr när jag bodde hemma. Bägge bröderna var där också och vi käkade middag och käbblade som förr i världen :) Enda tråkiga var att jag var rätt dålig, ont i halsen och snorig. Skulle upp och jobbapå lördag morgonen och var lite orolig att jag inte skulle orka. Men mamma tog Alfred, jag svepten Alvedon brus och gick och la mig kl 20. Det gjorde underverk! Jag vaknade kanske inte direkt fräsch som en nyponros, men jag skulle nog tippa på att jag såg ut som en halvslokande tulpan.... eller nåt :) Så jag mäktade med den arbetsdagen också.

Appropå arbete så ser det ut att ljusna lite. Ska få mer fasta tider fram till sommaren och sen har jag iaf ett vik över sommaren. Ska söka en tjänst som är utlyst på en annan avd också, känner att jag verkligen behöver tryggheten i ett fast arbete.... att vara vikarie såhär tär på psyket faktiskt.....

Nä, nu blir det rostade mackor för hela slanten. Med en favorit från barndomen; Lemon Custard....., citronmarmelad dårå......

Narcissus, Påsklilja, narciss

Uppdatering

Helgen har varit hektisk men mycket trevlig. Lördagen började med att vi åkte in till husläkarjouren med Alfred. De tog sänkan och lyssnade på lungor och i svalget på honom. Allt var fint! Så vi åkte därifrån med ett recept på hostmedicin och rådet att vara tålmodiga :) Han är bättre idag men får nog vara hemma imorgon också från dagis, sen ska han nog vara fit for fight igen.

På kvällen blev det middag, vin och melodifestival hos Vickan. Såååå trevligt! Som alltid när hon ordnar nåt :) Det blev mycket prat och mycket rosévin och kvällen avrundades sen på Mobergs med dans till klockan tre. Mina fötter gjorde ONT sen....... men det var det värt. Sov sen hos Emelie, min svägerska är väl det rätta ordet nu :) Tack för det!! Anders ringde sen kl 8 och väckte mig och sa att han och Alfred var på väg att hämta mig. Vi hade kommit överens om det på kvällen men det kändes inte lika kul där på morgonen......... :)

Jag var ju tvungen att åka hem tidigt iof för jag hade lovat Mia att följa med på Partylite som "guide". Min moster i Hallsta skulle ha partyt och Mia ville ha vägvisning. Så det var bara att pallra sig dit :) Både jag och Mia hade ont i huvudet och var hängiga, men väl där blev det mycket trevligt.

Sen gjorde jag inte ett dugg på kvällen......... hade tänkt kolla på Beck men slocknade i soffan innan första reklampausen...

<3

Det här är jag och mitt livs kärlek, en onsdagskväll i soffan.











...

Utanför fönstret är det vitt och stilla. Min bil syns knappt under det tunga snötäcket och på andra sidan vägen ryker det ur grannens skorsten. Man kan ana att jag skottade nedanför trappen igår men spåren har snöat igen under dagen. Jag har inte varit ute på ett dygn. Jag har gått omkring i noppiga träningsbyxor och en fläckig grå t-shirt sen igår morse, finns liksom ingen mening med att piffa till sig. Vem ska se det? Anders när han kommer hem kanske, men jag tvivlar på att han bryr sig om det :)

I min famn har jag en rosig och varm liten varelse. En dimögd, dåsig och underbart söt liten plutt. Vi har inte gjort många knop idag heller, vi har sovit, försökt få sjuklingen att äta och sovit lite till. Mitt hjärta gör ont när jag hör honom hosta och hacka, jag blir orolig när han inte vill äta och jag jublar varje gång han dricker någonting. Termometern visar stadigt 39 grader. Jag känner mig som en lejoninna som vakar över min unge, vill att han ska vara pigg och glad. Och samtidigt har dessa två dagar varit otroligt mysiga, när han lägger sitt lilla huvud på min axel, gosar in sig mot min hals och somnar. Då känns allt så bra, då finns det inget annat som spelar någon roll.

Sjukling

Alfred har varit sjuk i helgen och även igår. Han var lite dålig i magen kan man väl säga.... :( Jag jobbade lör-sön-mån så det var Anders som fick leka sjuksyster här hemma. Det gick jättebra, fast jag kunde inte låta bli att fnissa lite när han ringde mig på jobbet för att fråga hur termometern fungerade :) Igår vabbade han halva dan och sen tog mamma Alfred. Så allt löste sig bra och jag kunde jobba som planerat. Egentligen var tanken att han kunde gå till dagis idag för magen var okej, men när vi vaknade i morse var han glödhet... och tempen visade nästan 39 grader så det blir till att vara hemma idag och imorgon. Jag och Anders har insett att det är så här att vara småbarnsförälder :) Jag såg nåt program på teve förra veckan som handlade om barn, och enligt läkaren som var med där så har barn ca 30 förkylningar upp till 4 års ålder. Han menade att man ska vara beredd på att vara borta från jobbet en del när man har små barn. Och så är det ju, det är "den hårda verkligheten" :)


Lördagslyx

Först: Jobba 7-15..........
Sen: Åka hem, pussa på sambon och sen skicka iväg honom till Globen för att se Metallica (!!!!!!), bada Alfred, laga mat med bror och hans söta böna, äta tills jag spricker, toppa det med godis och cola och till sist krascha i sängen.

Det kallar jag en lyckad lördag :P

Imorgon blir det jobb igen.... och på måndag också. Då ska Alfred vara på dagis redan kl 6.15. Ska bli intressant att se hur det går, fast mamma kommer hämta honom runt kl 10 så det blir inte så många timmar ändå...men han kommer vara trött lilla plutten.....

Konstigt...

Idag är Alfred på dagis till kl 14. Och jag har suttit apatisk i soffan sedan jag lämnade honom kl 9 imorse. Typ. Jag har väl plockat ur diskmaskinen. Men annars har jag suttit här, slötittat på teven och löst korsord i Allers.... Vet inte om det är en sådan dag idag, men jag blir handlingsförälamad när inte Alfred är hemma. Det känns konstigt. Och jag vet att jag inte är ovanlig på nåt sätt, det är nog snarare väldigt vanligt att känna sig lite handfallen. Jag är bara inte van vid att ha honom på dagis än. Och när jag sen jobbar och han är där så känns det nog mer normalt. Nu känns det bara fel att han inte ska vara hemma när jag är det....

Hmmm.. ska försöka pallra mig upp härifrån nu och göra nåt nyttigt. Typ som att plantera de där fröna jag velat gjort ett tag... sånt som är svårt när man har Alfred i hasorna :)

Hem ljuva hem

Sitter i soffan och gör ingenting. Slötittar på Spirited Away på SVT, en fantastiskt bra animéfilm. Rekommenderas!

Hämtade Alfred på dagis för en stund sen, idag har han varit ute och lekt. Han hade tydligen blivit rätt förbannad när han upptäckte att det är lite krångligt att röra sig i overallen :) Han åkte pulka också, och det är ju alltid roligt. Idag var han där så pass länge att han fick lunch också, det hade också gått fint. Däremot tyckte personalen att det kunde vara bra att träna mer på att äta själv... han har inte riktigt greppat det än, slänger mest runt med maten. Hmm, vi får väl öva på det här hemma då. Man tycker ju att han är så liten och det blir ju att man matar honom av bara farten, men det kan ju inte skada att låta honom få pröva mer själv. Trots att jag vet att hälften av maten kommer hamna på golvet... :)

Fick fler jobbpass i helgen och på måndag. Skitbra att det rör lite på sig! Jag känner på mig att det kommer bli en hel del pass åt mig, det verkar så ju.


Alfred...

...är som klippt och skuren för att gå på dagis. Började introduktionen igår och redan idag kunde jag lämna honom och sen åka hem i 1 ½ timme. Han fann sig direkt, leker med allt och alla och verkar inte ett dugg bekymrad att inte jag är där hela tiden. Nästan så att jag vill att han ska sakna mig...lite i alla fall, haha. Näe, jag är jätteglad att det går så bra. Och som de sa på förskolan, så kan han hamna i en "svacka" när han verkligen förstår att vi lämnar honom där. Imorgon ska de vara ute, får se hur det går när Alfred inte går än... Köpte en ny overall idag, typ ett gallonställ med fleecefoder. Det kan han nog kravla omkring i utan att bli blöt :)

Var på mitt livs första föräldramöte idag också...herregud vad vuxen jag blivit :) Föräldramöten är något jag alltid förknippat med min mamma och nåt som vuxna gör. Inte jag haha. Men det är bara att inse, nu är man stor och med det kommer en massa förpliktelser :) Mötet var intressant, kul att få höra hur det funkar i ett personal-föräldrakooperativ. Och trevligt att få träffa lite föräldrar från trakten, jag känner ju inte så många här.

BTW, har fått mina nya glasögon nu. Påminner lite om de jag hade för ett par år sen. Trivs mycket bra i dem och dessutom så ser jag var jag kör nu för tiden. Det är ju ett plus :) Däremot har huvudvärken inte försvunnit, som jag trodde att den skulle göra. Måste kolla upp vad det beror på. Ska på massage på måndag, har en teori om att det är spänningar och stress....