Rödluvan

Läser ju Rödluvan av Unni Lindell just nu. Och den är bra än så länge, riktigt bra till och med! Den har inte hunnit bli en sån där bok som man tänker på när man inte läser den, men den har potential för det :) Jag inbillar mig redan att jag vet vem av systrarna som är mördaren, men jag har säkert helfel. Det är nog det som är det spännande med boken, man får följa alla tre systrar som det handlar om, dessutom får man följa mördaren och dennes gärningar. Och man vet att det är nån av systrarna som är mördaren. Riktigt klurigt, Agatha Christie-style.

Nytt åk

Hämtade hem nya bilen idag, en Volvo 850. Riktigt fin och välskött var den. Vi sa samma sak som om alla bilar vi köpt: "den här gången ska vi hålla bilen välstädad hela tiden!". Jo säkert.... i två veckor kanske :)

I gasen

Oj, vad många inlägg det blivit idag... och här är ett till. Var ute och fotade lite på altanen, blev helt okej bilder så jag tänkte bara lägga in några här.


Mina fina rosa rosor. Äntligen är det nån växt som inte dör för mig...


Stenarna som tittar på en när man kommer hem :)


Stenfamiljen. Och Staffan i bakgrunden.

Jag och min bil

Om jag fick välja så skulle jag vilja ha en Ford Mustang... En riktigt fin, blänkande, snabb, olivgrön snygging. Inte en sån som står i sambons samling av modellbilar. Den är ju förstås tjusig men är man längre än 15 cm så är det kört. Och det är ju jag. Jag vill ha en riktig. Nån gång i livet kanske :) Och kan jag inte få en sån så vill jag ha en folkabuss. Jag vet, rätt olika bilar men bägge har sin charm på sitt eget sätt. En folkabuss vore ju lite tufft att äga. Den ska nog också helst vara grön. Det är favoritfärgen förstås. Undrar om det är typiskt tjejer att titta på färgen på fordonet? Verkar inte som att pojkar bryr sig lika mycket om det faktiskt. Vi var och köpte ny (begagnad) bil i veckan, och när sambon frågade vad jag tyckte så svarade jag att "färgen är ju fin i alla fall". Det kan verka pantat att svara så, men ärligt talat så kan jag inte säga nåt annat. För jag har ingen aning om motorer. Något har man väl snappat upp efter att ha träffat Anders, men jag är långt ifrån så insatt att jag kan börja ge åsikter om hästkrafter och varvantal. Och sånt.



eller....


Aktuell bok

Nämnde i förra inlägget att jag läste ut Ralphs party igår. Efter att ha rotat runt lite i bokhyllan hittade jag ett verk som jag ännu inte läst. Tror till och med att det är svärmor som är den rätta ägaren. Valet blev till slut Röduvan av Unni Lindell. Har inte läst något av henne, vad jag kan minnas, men ska bli spännande. Baksidan avslöjar följande:

Jag mördade den första mannen då jag var fjorton. Sedan kunde jag inte sluta. Farliga män finns det många i världen. Men det finns också ett fåtal farliga kvinnor. Jag är en av dem!«
Judith, Lisbet och Carol växer upp hos sin mormor eftersom deras mor inte förmår att ta hand om dem. Genom livet bär de ett minne av en trasig barndom och en känsla av utanförskap. Men de små flickorna blir äldre och är snart vuxna kvinnor. Lisbet blir barnmorska och Judith fotograf medan Carol bara är alkoholiserad och misslyckad.
Men vem av dem är kvinnan som mördar män?
Deras vardagsliv ger inga ledtrådar, men genom deras relationer till omvärlden kommer vi närmare och närmare svaret. Så småningom avslöjas vem av systrarna det är, och vi följer henne i varje isande ögonblick när hon undanröjer de obehagliga män som plågar hennes tillvaro. Till slut kommer så en pensionerad polisman henne på spåren...

Rödluvan är en spännande och suggestiv kriminalthriller som avtecknar sig mot en fond av snö, is och vacker nordnorsk natur. Men handlingen är också stundtals förlagd till såväl Oslo som Island.



När jag hade läst titeln så tänkte jag att det skulle kanske handla om starka kvinnor och feminism, och att det handlar om kvinnor verkar ju vara sant. Vi får se. Jag återkommer med uppdateringar. Ska nog nästan gå och lägga  mig och läsa redan, jag kommer aldrig i säng i tid. Det blir så, för när Alfred somnat vid 20 ungefär så vill jag hinna göra allt annat jag inte hunnit med under dagen. Så det slutar alltid med att jag är uppe tills det blir en ny dag.

Igår kväll kunde jag däremot inte sova av en helt annan anledning. Jag låg och tänkte på jobb och hur det ska bli om ett par månader. Jag är ju färdig med min sjuksköterskeexamen, och har pratat lite löst om jobb med vissa personer. Men inget är bestämt. Jag tror iof inte att det är något större problem att få jobb inom vården. Men det är väl kanske inte det som är mitt stora problem.. jag är så sjukt nervös för att börja jobba!! Det är ju inte så konstigt dock, det vet jag. Det är bara ta några lugna andetag, bita ihop och göra ett tappert försök. I värsta fall får jag hitta på något annat.

Boktok

Förresten, läste klart "Ralphs party" igår. Den var bra, men det visste jag ju eftersom jag läst den förr. Betyg: HHH (av 5 möjliga H). En myspysig bok som man blir glad av, eller deprimerad för att man vill ha det som i boken :) I vilket fall som helst så är det en bra bok.


Alfred #1

Innan Alfred kom så sa jag alltid att jag INTE skulle bli sådär jobbig och bara prata om Alfred hit och Alfred dit. Men det är liksom så svårt att undvika. Han finns i mitt medvetande 24-7 och där verkar han vilja stanna, och jag tänker inte direkt kasta ut honom :) Men jag förstår verkligen att de som inte är föräldrar inte tycker det är så värst intressant med snack om blöjor, barnmat, sömnlöshet, dregel och allt annat som hör till småbarn. Så allt jag kan säga är att jag förstår och att jag anstränger mig för att prata vuxengrejer ibland också :)


Jag är redan en bullmamma

Ja, som rubriken antyder, jag är en bullmamma. Men det tänker jag inte skämmas över, jag älskar att baka. Det är nog till och med min hobby. En rolig sådan, fast kanske inte världens nyttigaste. Min filosofi är att jag måste kvalitetstesta allt jag bakar, gärna flera gånger, annars vet man ju inte vad man sysslar med :) Jag trodde inte att jag och min mamma var så lika på det här med bakning, men tydligen. Jag har nämligen växt upp med en baktokig mor, och nu verkar det som om jag också trillat dit. Men jag minns att det var en väldigt trevlig uppväxt, så jag tror inte att Alfred kommer att klaga :)

Så nu går jag omkring här hemma och rapar (trevligt...) på grund av all deg jag satt i mig.


Får får får?

Jag är säkert sist i världen att upptäcka Killinggängets blogg på 1000apor.se, men vill tipsa om den till nån som är ännu mer ute än vad jag är... Den är iaf riktigt rolig :)

http://www.1000apor.se/blogs/killingganget

Affe

När vi bestämde oss för Alfred om det blev en kille, så var jag noga med att poängtera att han ABSOLUT INTE fick kallas för Affe. Nu är det nästan mest jag som kallar honom för just Affe...  


Pussy for sale

Någon som vill ha en kattunge?? Snälla?? Vi har fyra kattungar, tre av dem är förhoppningsvis sålda. Men det finns en liten stackare kvar som bara längtar efter ett hem. För här får han/hon inte vara kvar! hehe. Vi har redan tre odjur...

Hmm... att jag annonserar ut en kattunge på min blogg måste betyda att jag tror att någon faktiskt läser det här...Självförtroendet är på topp!

Rättelse

Ska man bli orolig när man klockan 00.23 kommer på att man skrivit fel på sin blogg? I vilket fall som helst måste jag rätta mig själv, som den stavningspedant jag nog får erkänna att jag är. Benämnde igår den bok jag läser som en "chic-flic", det ska naturligtvis vara "chic-lit" och inget annat. En chic-flic är ju, slarvigt översatt, en tjejfilm. Och därmed är en chic-lit en tjejbok, eller tjejlitteratur. Denna miss låg jag och grämde mig över igår, men nu är det fixat. Ordningen i universum är återställd.

BBQ

Den här dagen artade sig ändå till slut. Blev bjuden på spontan grillning, vilket alltid är trevligt. Och gott, oj så gott. Alfred skötte sig exemplariskt dessutom, fasiken vilken fin unge vi fick :) Nu blir det ett parti Betapet, sedan är dagen fullbordad. Eller inte riktigt, ska läsa några sidor ur boken också. För tillfället läser jag "Ralphs party" av Lisa Jewell. Ingen nobelpristagare, men lagom underhållande, icke tankekrävande chic-flic. En sån bok där man vet hur det kommer sluta, vem som kommer få vem och sådär. Men det gör inget, för man får en varm pirrande känsla i kroppen av såna böcker. Åtminstone den här. Har nog läst den tre gånger nu.

Nu föddes en liten idé... ska nog köra lite bokrecensioner här på bloggen. Eller snarare tankar kring den boken jag läser för tillfället. Älskar böcker, trodde inte jag skulle orka läsa några sen Alfred men det har jag faktiskt. Hmm skojigt... jag har planer på att fixa till en bokcirkel för att få prata av sig lite, men tills dess kan jag ju skriva av mig här :)

Kram & gonatt

Update

Är inte förvånad.... varenda dagbok jag har ser ut som den här bloggen. Jag älskar att gå i pappershandlar och köpa vackra böcker och underbara pennor, och jag planerar hur jag ska sitta uppkrupen i fåtöljen och författa á la Bridget Jones. Sen ska jag samla böcker på hög och lämna efter mig ett arv av kloka ord och spännande betraktelser. Men så blir det icke. Jag tröttnar efter en vecka då jag inser att mitt liv inte är så spännande att man kan skriva spaltmeter om det varje dag. Eller snarare, mitt liv är ingen film.

Inte konstigt att min blogg gick samma öde till mötes alltså :) Så vad är annorlunda denna gång? Troligen ingenting, förutom att jag insett att man inte behöver skriva en roman varje inlägg. Och efter att ha besökt Linda Rosings blogg igår kväll så insåg jag även att det inte behöver finnas något innehåll över huvud taget...

Kort uppdatering således: Sen sist har jag hunnit bli gravid och fått en underbar liten Alfred. Han är 4 månader och jag fattar...nu fattar jag! Tänker inte förklara det mer, men ni som har barn förstår :) Dessutom är jag nu klar sjuksköterska, vilket känns bra men konstigt att inte jobba än.  Hmm, det är väl de stora grejerna egentligen. Ja, vi har ju köpt tomt och ska bygga nytt där så småningom också.

Hälsningar "en flitigare Hanna"

Stiltje

Allt är tyst hemma just nu. Ingen teve eller radio, ingen tvättmaskin som går eller katter som har rally i köket. Anders är inte hemma, så det är bara jag och dvärgen (Alfred alltså) hemma. Och till och med han är tyst. Sover inte, men är tyst. Det är som om han känner att jag behöver lite lugn och ro just nu. Och det är ljuvligt. Min hjärna går nämligen på högvarv för det mesta just nu känns det som. Det handlar väl inte om några banbrytande teorier direkt, utan om vanliga tråkiga tankar som handlar om tvätt, städning, matning, spyor, blöjbyten och sånt. Så därför är det totalt jäkla underbart med en stund som denna. Hinna ta en kopp kaffe och andas. För jag lovar, jag glömmer det ibland.

När Alfred var helt färsk tyckte jag att den största lyxen var att få gå och duscha själv :) Många säger att när man får barn så har man absolut nada med tid för sig själv. Och det stämmer absolut, men jag tycker inte det är ett problem. Jag har haft så mycket egen tid innan Alfred, men gjorde jag något vettigt av den? Den kan jag nog inte påstå. Jag älskar att ägna tid åt någon annan, att inte bara tänka på mig själv. Dessutom, när man väl får den där pausen med kaffekoppen, i duschen eller framför teven, så njuter man så mycket mer. Jag har aldrig njutit så mycket av min egen tid som nu, trots att jag har så lite av den. Men lite räcker, för sen saknar jag Alfred haha.

Här är han inte gammal. Pigg man ser ut...